Jaglana Panna Cotta z mango(1), przepisy kulinarne
[ Pobierz całość w formacie PDF ]
//-->Jaglana Panna Cotta z mangoAutor:FutkaPrzepisów:314Ocena:56801-2 os.15 minłatwetanieSkładniki:Składniki na 7 porcji:1 litr mleka10 łyżek mąki jaglanej (zmielonej wmłynku kaszy jaglanej)2 łyżeczki masła4 łyżki cukru brązowego (ewentualniestewia w płynie)2 dojrzałe mangoSposób przygotowania:1Na początku przygotowujemy prosty mus z mango.2 dojrzałe mango obieramy, oddzielamy miąższ od pestki i przekładamy do naczynia. Wszystkomiksujemy za pomocą blendera na gładką masę.* możemy zostawić kilka kawałków mango do dekoracji.2Następnie do garnka wlewamy litr mleka (ja użyłam tego bez laktozy, które jest słodsze wsmaku), dodajemy zmieloną kaszę jaglaną, 4 łyżki cukru trzcinowego, 4 łyżki musu z mango idwie łyżeczki masła. Wszystko zagotowujemy do momentu zgęstnienia. Podczas gotowaniacały czas mieszamy zawartość garnka, aby zapobiec powstaniu grudek.Gotową masę przelewamy do foremek do babeczek, schładzamy i wstawiamy do lodówki dostężenia.Kiedy Panna Cotta stężeje, wyjmujemy ją z foremek, przekładamy na talerzyki i polewamywcześniej przygotowanym musem z mango.Życzę smacznego! :)Twoje notatki do przepisu:
[ Pobierz całość w formacie PDF ]